Hlavní obsah

Mitsubishi odhalí nový Colt v Ženevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská automobilka Mitsubishi včera oznámila uvedení znovuobnovené pětidveřové legendy Colt. Stane se tak 2. března 2004 na 74. Mezinárodním autosalonu v Ženevě a výrobce slibuje stylový a dynamický vůz s prostorným interiérem. První Colt půjde do prodeje v květnu tohoto roku.

Foto: Vratislav Konečný

Pečlivě opravené připomínají holašovické domy filmovou kulisu

Článek

Od roku 1978 se v Evropě prodalo na 800 tisíc "starých" Coltů a ten nový, vycházející ze stejné skupiny jako Colt Compact prodávaný v Japonsku od konce roku 2002, prý nezůstane pozadu. Oproti svému japonskému "vzoru" však bude přestavěn pro potřeby a řidičské schopnosti evropského zákazníka.

Evropský model se bude od toho japonského lišit zcela novým interiérem, ve kterém se mimo jiné objeví nově navržená přístrojová deska, skořepinová přední sedadla nebo důmyslná multifunkční centrální konzole. Karosérie se díky dalšímu páru dveří prodlouží a předek vozu získá expresívnější vzhled.

Jako pohonná jednotka budou na výběr benzínové motory o objemu 1.1, 1.3 a 1.5 litru a dva 1.5 litrové diesely DOHC se systémem přímého vstřikování paliva do válců. Přičemž většina motorů bude do automobilů montována s manuální a na požádání inovativní automatickou převodovkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Quattroporte v Česku na rok vyprodáno

Nepřekvapivou informaci poskytli v pátek novinářům zástupci Maserati při představení modelu Quattroporte v Praze. Na rok 2003 je v Česku vyprodáno. Osm kusů,...

Vylepšený Mercedes SLK

Jeden z nejúspěšnějších sportovních vozů startuje do druhého kola: Mercedes-Benz prezentuje další generaci třídy SLK. Krásnější, silnější a sportovnější...

Dovoz ojetin i nových aut loni stoupl

Dovoz ojetých osobních aut do České republiky loni meziročně stoupl o více než 11 procent na 145 233 vozů. Stejně jako v minulých letech dovoz ojetin výrazně...

Výběr článků

Načítám