Hlavní obsah

"Miniluxus" z Itálie se jmenuje Musa

Italská automobilka Lancia si za posledních pár let vytvořila svou malou tradici v představování nových modelů na autosalonech v Ženevě a ani letošní ročník švýcarské automobilové show o novou Lancii nepřijde. Tentokrát se představí model z kategorie mini MPV nesoucí název Musa.

Foto: Beskydské informační centrum Frýdek-Místek

Vystoupejte na Lysou horu s průvodcem

Článek

Nový automobil, který má do prodeje jít koncem léta letošního roku, je poháněn třemi verzemi motorů doplněných technologií Multijet. Dva turbodiesely mají obsah 1,9 litru a třetí "drobek" pouhých 1,3 litru. Všechny motory jsou kombinovány s robotizovanou převodovkou s unikátním systémem D.F.N.

Vnější vzhled 4,1 dlouhého, 1,7 širokého a 1,66 metru vysokého vozu ctí italský cit a lásku pro estetiku a luxus. Pozadu nezůstává ani interiér, který je vybaven nejmodernějšími technologiemi. Jen pro pořádek zmiňme dvouzónovou klimatizaci, multimediální centrum a nebo kvalitní hi-fi soustavu. Z prvků zcela luxusních jmenujme kůži, kvalitní látky, ale hlavně slonovou kost a pravé dřevo.

Že konstruktéři Lancie Musa nemysleli jen na luxus, ale i účelnost celého vozu, svědčí i velká variabilita v uspořádání vnitřního prostoru. Dvě zadní i spolujezdcova sedačka jsou individuálně sklopné a vyjímatelné a tvoří tak až 32 variant uspořádání interiéru. Pasažéři mají k dispozici i celkem 21 odkládacích prostor.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Audi A6: první fotografie

Audi v pondělí na internetu spustila flashovou prezentaci nové A6. Automobilka vůz oficiálně představí na březnovém autosalónu ve švýcarské Ženevě. Ve výbavě...

Škoda vyrobila miliontou Octavii

Automobilka Škoda Auto v úterý v mladoboleslavském závodě vyrobila miliontý vůz Škoda Octavia. Firma zahájila výrobu tohoto modelu v roce 1996 a počítá s jejím...

Výběr článků

Načítám