Hlavní obsah

Mini SUV potvrzeno nejvyššími kruhy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud někdo měl pochybnosti, že by Mini mohlo nakonec odstoupit od vozu s pohonem všech kol a zvýšeným podvozkem na současném typu Clubman, pak se mýlil. Sice se rojily spekulace, že trh SUV je natolik nasycen, že BMW zvažuje pozastavení projektu, ale není to pravda. BMW vše potvrdilo a dokonce i vybírá partnera.

Článek

Automobil by se na trhu měl objevit v roce 2010. Vzhledem k tomu, že jeho primární určení bude pro americký trh, měli bychom počítat s představením sériové verze právě v roce 2010 v lednu na detroitském autosalonu. Ale ani Evropané nebudou ochuzeni. Také zde se bude vůz prodávat.

Jak to bude s výrobou však zatím nevíme. Rakouský tisk napsal, že o výrobu se bude starat Magna. BMW zatím popírá, že by toto rozhodnutí učinilo.

Podle nás je na tomto šprochu pravdy nejen trochu. Magna totiž má s výrobou automobilů bohaté zkušenosti a především - její výrobní kapacity nezahrnují jen Evropu, ale také USA, kde má hodně bohatou základnu dodavatelů. Centrála ve městě Aurora v Kanadě by tak mohla dostat zajímavou nabídku k zásobování nenasytného amerického trhu novými vozy.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW možná postaví auto s Mercedesem

Budoucí malý vůz od Mercedes-Benzu možná bude mít společnou platformu s Mini. To by mělo snížit náklady na výrobu a nebezpečí při neúspěchu modelových řad....

Výběr článků

Načítám