Hlavní obsah

Mini Cooper SE přijíždí po faceliftu v edici Collection

Novinky, Daniel Havlina

Elektrický hatchback Mini Cooper SE bude nově k dispozici také ve speciální výbavové verzi „Collection“, která vozidlu přinese exkluzivní designové prvky i specifikaci, kterou u jiných modelů nenajdete. To vše jako přivítání nedávného faceliftu.

Foto: Mini

Mini Cooper SE Edition

Článek

Mini se při vytváření speciální výbavové řady „Collection“ zaměřilo především na design a vzhled Cooperu SE. Exteriér se dočkal změn na kapotě, má lehce odlišnou masku, prahy, kryty zpětných zrcátek, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin a loga vyvedená v matně černé barvě.

Mini prošlo modernizací, má adaptivní tlumiče a výraznou příď

AutoMoto

Díky nové technice lakování, která je umístěna v továrně Mini v britském Oxfordu, pak mohli designéři využít speciálního dvoutónového lakování. Toho se Cooper SE dočkal na své střeše, která barevně přechází z Jet Black až do San Marino Blue. Speciální je pak i metalický lak Island Blue.

Foto: Mini

Na speciální edici Mini je zajímavá především zakázková barva.

Foto: Mini

Mini umí zaujmout. Třeba i zadními světlomety.

Cooper SE Collection nakonec dostal i nálož sériové výbavy, mezi kterou patří adaptivní LED světlomety, sportovní sedadla, hliníkové obložení, antracitové čalounění stropu, automatická klimatizace nebo navigace. V balíčku Connected Navigation Plus se nachází i head-up displej či bezdrátové nabíjení telefonu.

Test Mini SE: Elektromobil, který vás bude bavit

AutoMoto

Pod kapotou se pak nezměnilo nic. Nachází se tam elektromotor o výkonu 184 koňských sil a lithium-iontové baterie s kapacitou 32,6 kWh, které nabídnou dojezd až 234 kilometrů na jedno nabití a do 80 % kapacity se z 0 % nabijí za přibližně 35 minut v rychlonabíječce. Pomocí standardního kabelu se doba prodlouží na 2 a půl hodiny.

Vstup této edice na český trh je naplánován na březen, ceny dosud nebyly oznámeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám