Hlavní obsah

Mercedes CLS má po faceliftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská značka zmodernizovala model CLS. Díky nové přídi vypadá dynamičtěji, uvnitř má nový volant a pod kapotou další mild-hybridní motorizaci.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS po faceliftu

Článek

V záplavě novinek od značky s třícípou hvězdou ve znaku by nejeden na stylové čtyřdveřové kupé vyšší střední třídy zapomněl. Třetí generace Mercedesu CLS, který svou třídu v roce 2004 v podstatě založil, je na trhu už tři roky, na řadě je proto první dílčí modernizace.

Z pohledu exteriéru je nejvýznamnější změnou nový přední nárazník pro všechny varianty, tedy včetně vrcholného šestiválcového mild-hybridu AMG 53. Maska chladiče je odlišně tvarována, hvězda se posunula níž. Nové jsou také některé barvy karoserie.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS před faceliftem (2018)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS po faceliftu

Uvnitř je po vzoru zmodernizované třídy E nový volant či infotainment MBUX, ale i nové možnosti konfigurace materiálů a barev.

Krom dosavadních zážehových a vznětových čtyřválců či šestiválců se do nabídky v rámci faceliftu stěhuje i motorizace 300d. Jedná se o dvoulitrový vznětový čtyřválec s mild-hybridní technologií. Má výkon 195 kW, 265 koní, a dalších 15 kW, 20 koní, nabídne integrovaný startér-generátor při plné akceleraci.

Na světové trhy se inovovaný model dostane ještě v dubnu, aktualizovaný český ceník zatím není k dispozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám