Hlavní obsah

Mercedes bude vyrábět čtyřdveřový kabriolet

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šedesátých letech minulého století se na silnicích objevoval na silnicích poslední velký čtyřdveřový kabriolet se jménem Lincoln Continental drop-top. Éra těchto křižníků silnice však znova nastane, a to pravděpodobně v roce 2011.

Článek

Podle internetového magazínu Motor Trend začne Mercedes-Benz vyrábět svůj velký čtyřdveřový kabriolet v roce 2011. Jeho oficiální představení proběhne pravděpodobně na lednovém autosalonu v Detroitu. Základem bude koncept Ocean Drive, jenž byl k vidění na letošním americkém autosalonu. [celá zpráva]

Jednalo se o vůz, jehož technika byla převzatá z vrcholného Mercedesu S600. Pod dlouho kapotu se tak vejdou všechny vrcholné agregáty - 5,5 V8, AMG 6,2 V8 či vidlicový dvanáctiválec.

Automobil musí být precizně připraven do výroby, protože čtyři dveře znamenají velkou zátež na karoserii, která by se mohla kroutit. To by měly vyřešit nové technické finesy strukturované karoserie, jenž by síly roznášela na pevnější části vozu. Velkou neznámou také bude bezpečnost, především při bočním nárazu.

Ovšem Mercedes-Benz nebude na trhu jediným takovým vozem. Podle prvních informací se na podobném voze pracuje i u Audi, který by měl mít kódové označení A7. Je tedy jasné, ze bude vycházet z ohromného kupé, jenž má konkurovat Mercedes-Benzu CLS. To by mělo přijít v roce 2010. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám