Hlavní obsah

Mercedes-Benz C Coupe se podobá velkému sourozenci

Oficiální představení nového Mercedes-Benzu C Coupe proběhlo na přehlídce automobilové krásy v Pebble Beach. A proč právě tam? Protože tohle auto je hodně pěkné.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C Coupe

Článek

Jistě znáte velké kupé třídy S. Je to téměř automobilová socha. A malé C je mu podobné. Jako byste S Coupe vyprali v příliš horké vodě. Efektní vzhled auta těží především z nárůstu rozměrů proti předchozí generaci – na délku o 95 mm a na šířku o 40 mm. I rozvor se prodloužil o 80 mm.

Mercedes ale oznámil, že i přes to není nárůst vnitřního prostoru tak markantní. Nechtěli prý obětovat sportovní vlastnosti prostoru. Ale to je u kupé asi spíš přednost. A než přejdeme k technice a výbavě, musíme upozornit, že pravděpodobně příští rok přijde na trh i kabriolet!

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C Coupe

Technicky je auto proti C Klasse více sportovní. Vpředu ho nesou nové čtyřprvkové závěsy, vzadu dokonce pětiprvkové. Sportovní odpružení bude samozřejmě v nabídce ke standardu. A to hned dvakrát. Obě sportovnější verze budou o 15 mm níže k zemi. A komu je klasické pružení s vinutými pružinami málo, ten si může objednat tradiční Airmatic.

Pod kapotou jsou zatím potvrzeny pouze čtyřválce. Základní C 180 nabízí agregát o objemu 1,6 l s výkonem 115 kW. Pak rostou objemy i výkony na 135, 155 a 185 kW u benzínových verzí. Diesely mají objem 2,1 l s výkony 125 a 150 kW. Samozřejmě, že očekáváme i verzi AMG, ale ta se představí až 19. srpna.

Výbava bude opravdu bohatá. Bude zahrnovat třeba takovou specialitu, jakou je klimatizace spojená s navigací. Když auto vjede do tunelu, už bude mít všechny klapky zavřené a bude v něm cirkulovat jen vnitřní vzduch. Po vyjetí z tunelu se zase samočinně otevřou. Zajímavé také je, že standardní velikost kol je sedmnáct palců a roste… No hodně vysoko. Uvidíme, jaká kola bude mít AMG.

Reklama

Výběr článků

Načítám