Hlavní obsah

Mercedes-AMG se spojil s výrobcem člunů. K lodi ladí i speciální třída G

Už tradičně se propojila automobilka Mercedes-AMG a výrobce superluxusních závodních člunů Cigarette. Společně pak vytvořili loď i odpovídající model G. Jedinečný vůz zatím zůstane ve sbírce německé automobilky.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes a Cigarette společně svořili člun a třídu G

Článek

Loď od Cigarette Racing a Mercedesu se jmenuje Tirranna AMG Edition a vznikla speciálně pro Boat Show v americkém Miami.

Zbrusu nová jedinečná loď je poháněná hned šesti osmiválcovými závěsnými lodními motory 450 R se zdvihovým objemem 4,6 litrů a turbodmychadly od firmy Mercury. Každý z nich má pak 450 koňských sil a dohromady dávají člunu výkon 2700 koní, a proto může po vodě doslova letět a to rychlostí 129 km/h.

Foto: Mercedes-Benz

Loď má díky šesti motorům výkon 2700 koní.

Na palubě lodi najdou návštěvníci prvotřídní luxus, který je ostatně vlastní oběma výrobcům, jak Mercedesu tak i Cigarette. Exotické dřevo, drahé kovy, prvotřídní kůže a také nejmodernější technologie. V podpalubí je postel, lednice i koupelna se sprchou a na palubě gril. Nechybí ani stereo systém s 29 reproduktory.

Mercedes třídy X předčasně končí

AutoMoto

Mercedes pak k lodi vyrobil i odpovídající jedinečný model. Jedná se o off-road G63 AMG Cigarette Edition, který má stejnou černou barvu se zlatými doplňky jako loď, dvaadvacetipalcová černá kola a uvnitř luxusní prošívanou kůži Nappa. V interiéru pak najdeme i logo výrobce lodí Cigarette.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám