Hlavní obsah

McLaren Senna patrně přijde ve dvou limitovaných edicích, aut vznikne jen hrstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech jako by se doslova roztrhl pytel se snímky omezených sérií závodního supersportu McLaren Senna. Nejprve byl vyfotografován ve verzi Can-Am a nyní se ukázalo, že automobilka vyrobí i několik kusů s označením LM.

Foto: Marek Bednář, Novinky

McLaren Senna na Festivalu rychlosti v Goodwoodu 2018

Článek

Omezené série s označením LM má vzniknout 20 kusů. Ještě vzácnější má být verze s názvem Can-Am, té mají vzniknout pouze tři kusy. McLaren výrobu limitovaných edicí své chlouby dosud nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Pouliční umělec posprejoval nový McLaren

AutoMoto

Ona vyfotografovaná verze LM, která se objevila na instagramovém účtu glasgowského prodejce McLarenů, má na sobě tmavě šedivý lak s oranžovými doplňky v barvě Papaya Orange, jedinečné koncovky výfuku, nové odvětrávací otvory vpředu a přední blatníky. Víme, že je postaven na podvozku verze GTR. Kabina je plná oranžových komponentů a na opěrkách hlavy je vyšitá zkratka LM.

Co se týče vzácnější varianty Can-Am, ta se v podstatě příliš neliší od verze LM, ale obsahuje řadu doplňků odkazujících na legendární vítězství Bruce McLarena v kanadském Challenge Cupu v roce 1969, kdy seděl za volantem vozu McLaren M8B.

Podle webu Carscoops ho vznikly tři kusy a jeden z jeho čtenářů už svůj vůz převzal, jak ukazuje video. Množství oranžové barvy je na něm ohromující.

Reklama

Související články

McLaren velebí Ayrtona Sennu

Ayrton Senna a McLaren k sobě patří a téměř nikdo si nedokáže představit tohle jméno v jiné barvě než v červeno-bílé. Tak tady je. Speciální kus pro jednoho...

McLaren chce být lehký, ne elektrický

Některé sportovní automobilky už přechází na elektrické modely (třeba Porsche) a jiné váhají. Mezi nimi je i McLaren. Ten se zatím nesnaží jít do čistě...

Výběr článků

Načítám