Hlavní obsah

Mazda ukázala faceliftovanou 6 kombi

Mazda 6 Wagon se zvenčí změnila jen vpředu, záď zůstala až na lehce upravený nárazník stejná. Podstatnější novinky jsou prý pod slupkou, a to jak v kabině, tak i po stránce technologií.

Foto: Mazda

Všimněte si štíhlejších světlometů, největší vnější změny na faceliftované Mazdě 6 Wagon.

Článek

Avízo ze začátku letošního února nelhalo – Mazda na ženevském autosalonu odhalila kombi verzi modelu 6, která prošla omlazením po vzoru sedanu. Prý „nabízí lepší kvalitu v téměř každém detailu”, jak uvádí tisková zpráva.

Zvenčí dále vyzdvihuje „dospělejší, elegantnější a rafinovanější design”. Na fotografiích vidíme, že změny nejsou příliš velké, ale rozhodně nejsou zanedbatelné. Všimněte si modernizované přídě s větší maskou chladiče a tenčími světlomety.

Záď zůstala beze změny, světla mají nad sebou pořád chromovanou linku, připomínající srostlé obočí. Jen nárazník už nemá ve své dolní části kus matně šedého plastu, je celý lakovaný.

Foto: Mazda

Mazda 6 Wagon

Více změn nastalo pod slupkou, ale Mazda v tiskové zprávě není příliš sdílná. Píše o kompletně novém sezení, zlepšení komfortu jízdy po stránce hluku a vibrací a širší paletě jízdních asistentů v paketu i-ActivSense. Patří k nim kamery umožňující 360° rozhled kolem vozu a inteligentní asistent rychlosti, který umí reagovat na dopravní značky.

V České republice bude na apríla

Podle českého zastoupení Mazdy bude faceliftovaná „šestka” v obou karosářských verzích k objednání od 1. dubna 2018, a to se základní cenou 713 400 korun. Nejnižší výbava Emotion z nabídky zmizí, protože o ni není téměř žádný zájem.

Foto: Mazda

Mazda 6 Wagon

Novým základem nabídky tedy bude verze Challenge, která dostane do základu ledková přední světla, hlídače mrtvého úhlu, adaptivní tempomat, navigaci a head-up displej. Novinkou také je, že na českém trhu velmi oblíbený benzínový čtyřválec Sky-G o objemu 2,5 litru bude k mání pro čtyři výbavové stupně, nikoliv jen pro Revolution Top jako dosud.

Mazda Vision Coupe vyhlášena Konceptem roku 2018

Starší koncept Vision Coupe, který byl na pařížském Mezinárodním festivalu automobilů 2018 jmenován Nejkrásnějším konceptem roku, dorazil i do Ženevy. Osmnáctičlennou odbornou porotu, v níž seděli i šéfdesignéři některých automobilek, okouzlil i zde.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mazda Vision Coupe na ženevském autosalonu

Získal tak titul Koncept roku 2018. „Jsme nadšeni, že koncept Vision Coupe opět dostal mezinárodní designovou cenu,” řekl po vyhlášení Ikuo Maeda, výkonný ředitel odboru designu a stylu značky Mazda. „Esence tohoto konceptu bude patrná v příštích generacích vozů Mazda, z nichž první se ukáže v roce 2019,” doplnil.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mazda Vision Coupe na ženevském autosalonu

Reklama

Výběr článků

Načítám