Hlavní obsah

Mazda představí nový model CX-9

Novinky,

Mazda Motor Corporation oznámila, že představí svůj zcela nový crossover - Mazda CX-9 - pro sedm cestujících na mezinárodním autosalonu v New Yorku. Tento se koná od 12. do 23. 4. 2006.

Článek

Jedná se o většího sourozence crossoveru Mazda CX-7, který byl představen začátkem tohoto roku v Detroitu. Mazda CX-9 je již druhým vozem speciálně designovaným a vyvinutým pro severoamerický trh.

Sedmimístná Mazda CX-9 je výrazným zlomem v tradičním krabicovém pojetí SUVs pro americký trh. Mazda CX-9 kombinuje v sobě sportovní řízení s praktičností sedmimístného SUV. Vyznačovat by se měla vysokou úrovní použitých materiálů v interiéru, prostorností a mnohostranností ve využití.

Mazdu CX-9 bude pohánět nový motor MZI 3,5 l V6 a standardně bude osazena šestistupňovou automatickou převodovkou. Konečný pohon jde na přední nebo na všechna kola.

Mazda CX-9 se bude vyrábět v továrně Ujina No. 1, která se nachází v blízkosti centrály Mazda v Hirošimě. Očekává se, že první vozy přijdou na prodejny v Severní Americe počátkem roku 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám