Hlavní obsah

Matná Škoda Rapid aneb Sen indického tunera jde do výroby

Novinky, Milan Lažanský (Nové Dillí)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda na indickém autosalonu v Novém Dillí neukazuje jen koncept Vision IN, ale i zbytek svého portfolia. Nejspecifičtější vůz pro tento trh je Rapid. Ovšem žádný z těch, který znáte u nás.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Škoda Rapid Matte Concept na autosalonu v Dillí

Článek

Škoda Rapid ve své poslední generaci už z Evropy odešla, nová generace byla odhalena už jen pro Rusko, u nás pozici Rapidu částečně zastupuje hatchback Scala. Ovšem toto jméno dále žije i v Indii.

Škoda poodhaluje Octavii ve verzi RS

Autosalon Ženeva

Jedná se o předělaný Volkswagen Polo sedan minulé generace, tedy vůz na starší nemodulární koncernové platformě. Ze staršího Pola má i většinu interiéru. Přední část si pak vůz vypůjčil ze současné Fabie, která se do Indie nedováží.

Rapid se vyrábí v závodě v indické Púně. Na autosalonu v Novém Dillí, který se koná od 5. do 12. února, se sedan ukázal i v matně černém provedení s červenými doplňky, nazvaném prostě Matte.

Jedná se sice o studii, ovšem automobilka při prezentaci potvrdila, že se s tímto továrním tuningem počítá také do výroby za dosud neznámou cenovku. A sice s litrovým tříválcem o výkonu 81 kilowattů.

Sportovní nádech, tentokrát už ovšem vážněji míněný, nabízí na stánku Škody i Octavia RS245. Samozřejmě třetí generace, ta čtvrtá čeká na svou premiéru 3. března ve švýcarské Ženevě.

Jelikož ale výroba třetí generace Octavie už skončila, je nabídka v Indii limitovaná na 200 kusů. Na fotce si všimněte, že má kvůli nekvalitě zdejších silnic vyšší světlost podvozku.

Škoda představuje crossover šitý na míru Indům

AutoMoto

Běžný Rapid, Octavii RS245 a další vozy na stánku Škody v Dillí nabízíme ve fotogalerii. Krom toho Škoda vystavuje také zbytek nám známého portfolia, který se v Indii na rozdíl od Rapidu a budoucího sériového vozu vzešlého z konceptu Vision IN skládá po částech dovezených z Evropy.

Tedy takzvanými metodami SKD a CKD v závodě v Aurangábádu. Jedná se o Karoq, Superb a Kodiaq. K misi Škody, která od poloviny roku 2018 vede indické aktivity celého koncernu Volkswagen, se ale ještě vrátíme podrobněji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám