Hlavní obsah

Management přemýšlí, zda vyrábět Chrysler Imperial

Novinky,

Jedním z nejdiskutovanějších automobilů detroitského autosalonu byl Chrysler Imperial. Tento automobil se ani netajil tím, že si vzal za vzor Rolls-Royce Phantom, jen v levnější verzi. Jenže jak to vypadá, možná se jej představitelé automobilky rozhodnou vyrábět.

Článek

Chrysler Imperial byl asi nejkontroverznějším vozem celého začátku (automobilového) nového roku [celá zpráva]. Téměř všichni zatracovali designéry automobilky za neoriginalitu a bezuzdé kopírování prvků z britské značky Rolls-Royce. Jenže se našli i tací, kteří si tento krok pochvalovali. Mezi přihlížejícími bylo slyšet i hlasy, že není potřeba si kupovat extrémně drahý rolls, když člověk může mít za zlomek chrysler.

Imperial vychází technicky z vozu Chrysler 300C. Podvozek je totiž téměř beze změny převzat (jeho původ lze však vystopovat u vozů Mercedes-Benz). Karoserii má o 43 cm delší a 15 cm vyšší než třístovka (tedy 5445 mm a 1525 mm) a rozvor má hodnotu 3124 mm. Přední masce vévodí rozměrný chladič, který sice není ve stylu římského chrámu, ale jistou podobnost tu najdeme.

Co je však na voze nejzajímavější, a dnes vzbuzuje nejvíce diskuzí, je vyjádření zástupců automobilky, že nad jeho výrobou se uvažuje a v nejvyšších kruzích se o něm velmi diskutuje. Navíc se v zahraničí objevily fotografie a informace, že vystavený vůz byl schopen pohybu. Měl motor, převodovku a brzdy a dokonce byl testován.

Ne všechny jeho přístroje fungovaly, ale podle testovacího jezdce je vůz při osobním kontaktu mnohem lepší, než pouze na pohled. To ještě více podněcuje spekulace, zda se skutečně jednoho dne neobjeví na silnicích za cenu pohybující se kolem hranice 40 000 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chrysler Imperial: Jako přes kopírku

Chrysler Imperial byl na detroitském autosalonu představen jako originální koncept. Jen co se objevily první fotografie, všem bylo jasné, že tohle není...

Výběr článků

Načítám