Hlavní obsah

Malý VW T-Cross se začíná odkrývat, nakonec dostane i naftový motor

Novinky, maž

Volkswagen oficiálně potvrdil, že chystané malé SUV nazvané T-Cross bude vyrábět ve španělském závodě Navarra společně s malým polem, na jehož podvozku je nový model postaven.

Foto: VW

Volkswagen T-Cross s kamufláží

Článek

Volkswagen T-Cross bude nejmenším SUV modelem v nabídce společnosti a doplní větší verzi T-Roc a velké modely Tiguan a Touareg. Automobil bude stát na modulární platformě MQB A0, stejnou techniku převezmou v budoucnu i Škoda a Seat. Jistě není bez zajímavosti, že na totožné platformě vyjede i nová generace fabie.

Nejmenší SUV s logem VW má vnější délku 4107 mm a vnější výšku 1558 mm. Pro srovnání: Škoda Karoq je na délku o 27 centimetrů delší, model T-Cross tedy bude skutečně malým SUV do města.

Foto: VW

Volkswagen T-Cross s kamufláží

Šikovné je, že zadní sedadla jsou podélně posuvná (součást standardní výbavy), což umožňuje zvětšit prostor pro nohy nebo pro zavazadla. Zavazadelník má objem 385 nebo 455 litrů – podle polohy zadních sedaček. A to málo skutečně není, na takhle kompaktní SUV je to nadprůměrná hodnota.

Premiéra na podzim

Potvrzené jsou už i nabízené motorizace, nakonec bude k dispozici i naftový motor – původně se čekalo, že TDI nebude k dispozici vůbec. Vznětový motor bude jeden, patrně o objemu 1,6 litru a nabídne nejvyšší výkon 70 kW neboli 95 koní.

Zážehové motory TSI jsou vždy vybaveny filtrem pevných částic a nabízejí se o výkonech 70 kW/95 k, 85 kW/115 k (nejspíš litrové tříválce, automobilka zatím nepotvrdila) a 110 kW/150 k (patrně 1,5 TSI).

Ve světové premiéře se model T-Cross ukáže na podzim, výstavní premiéru tak lze očekávat počátkem října na pařížském autosalonu.

Může se vám hodit na Garáž.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám