Hlavní obsah

Majitelé Polestaru 2 dostali od automobilky dáreček, 68 koní navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky dálkové aktualizaci softwaru mají nyní vozy Polestar 2 o 68 koní víc než dřív. Sice ne trvale, nýbrž jen jako přídavek, ovšem konkrétně předjíždění kamionů nyní bude snazší.

Foto: Polestar

Polestar 2

Článek

Elektromobily mají oproti konvenčním autům se spalovacím motorem řadu nevýhod. Co se vám ale u konvenčního auta rozhodně nikdy nestane, je, že by výrobce aktualizací softwaru na dálku přidal vašemu vozu několik desítek koní, a to bezplatně.

Přesně to však učinila značka Polestar, dceřiná značka automobilky Volvo. Svému modelu 2, elektrickému kříženci liftbacku a SUV, aktualizací palubního softwaru po internetu nadělila 68 koní a 20 Nm navíc. Vůz tedy má nově 476 koní a 680 Nm, takže se i jeho zrychlení na stovku zkrátilo na 4,4 sekundy.

Foto: Polestar (4x)

Polestar 2

Extra síla není dostupná pořád, nýbrž jako funkce „boost“ v rychlostech mezi 70 a 130 km/h. To mimochodem znamená, že předjíždění kamionů bude snazší; zrychlení z 80 na 120 km/h se zkrátilo o půl sekundy na 2,2 s, píše automobilka v tiskové zprávě.

Samozřejmě přidat výkon konvenčnímu autu aktualizací softwaru lze, a ten výkon bude k mání pořád, nejen v určitém pásmu rychlosti jízdy. Říká se tomu chiptuning. Ovšem vždycky za něj budete muset zaplatit, nedostanete ho od automobilky jako aktualizaci a přinejmenším ohrozíte, ne-li zcela zrušíte záruku svého vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám