Hlavní obsah

Luxusní Mercedes-Maybach S600 šampióna Formule 1 je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste fanoušky šampióna Formule 1 Lewise Hamiltona a rádi byste měli ve sbírce něco z jeho osobního života, nikoli jen běžné hrnečky a trička, které se dají koupit v obchodě? Máte příležitost - na prodej je bílý Mercedes-Maybach S600, který si jako nový koupil právě tento jezdec.

Foto: AutoTrader

Mercedes-Maybach S600 po Lewisi Hamiltonovi

Článek

Mercedes nabídne vzadu luxus jako téměř žádné jiné auto, pod kapotou má dvanáctiválec, nemá moc najeto.

Pokud vám nevadí, že stojí něco přes tři milióny korun, je trochu moc bílý, má příliš velká kola a volant vpravo, může být váš.

Vůz je bílý zvenčí i zevnitř - špičkovou výbavu považujte za samozřejmou, je to přeci Maybach. Ze zajímavých prvků výbavy stojí za zmínku zejména vyhřívaná, chlazená a elektricky nastavitelná zadní křesla, kvůli kterým si člověk takovéto auto kupuje - aby se v nich mohl nechat vozit.

Foto: AutoTrader

Mercedes-Maybach S600 po Lewisi Hamiltonovi

Sametový chod a ohromný točivý moment vidlicového dvanáctiválce - verze S600 má V12 biturbo o objemu šesti litrů, výkonu 530 koní a točivém momentu 830 Nm - pohodlí jen přispívá.

Co naopak ku prospěchu na rozbité silnici asi nebude, jsou 22palcová kola, jejichž pneumatiky vypadají tenčí než slupka banánu.

Foto: AutoTrader

Mercedes-Maybach S600 po Lewisi Hamiltonovi

Podle informací britského webu AutoTrader, kde je vůz na prodej, byl pořízen v roce 2015 a má najeto 27 500 mil, tedy 44 257 kilometrů. Je celkově po druhém majiteli - tím prvním byl úřadující mistr světa ve Formuli 1 Lewis Hamilton.

Cena není žádným extrémem - 104 990 liber, tedy zhruba 3,04 miliónu korun, je za ne moc ojetý Mercedes-Maybach docela adekvátní suma. Je tu jen jeden drobný problém z hlediska provozu v ČR - vůz má volant vpravo.

Reklama

Výběr článků

Načítám