Hlavní obsah

Lupiči chtěli ukrást ferrari, ale neuměli zařadit rychlost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Streetly, West Midlands, Velká Británie

Podle některých je ve Spojených státech manuální převodovka efektivní ochranou proti zlodějům, protože si se třemi pedály nevědí rady. V Británii ale stejným způsobem zafungovalo i specifické automatické řazení ve Ferrari 488 GTB.

Foto: Ferrari 2x

Ferrari 488 GTB (na ilustračním obrázku) odolalo lupičům díky převodovce.

Článek

Dva lidé se pozdě večer 19. února vydali do domu nedaleko britského Birminghamu, když majitelé nebyli doma. Nebyla to ale úklidová ani zahradnická služba, nýbrž lupiči. Zevnitř domu ukradli šperky, drahé kabelky a zavazadla. A chtěli zcizit také Ferrari 488 GTB, které parkovalo před domem.

V domě našli klíč, nastoupili do auta a vycouvali na ulici, jak ukazuje video z bezpečnostních kamer. Jenže tam narazili na nečekaný problém - na převodovce nedokázali zařadit rychlost dopřednou.

Totiž, není tu nic jako volič převodovky. Na středové konzoli jsou jen tlačítka R pro zpátečku a Auto pro automatický režim. Dopředná rychlost se ale řadí zatáhnutím za pravé pádlo pod volantem.

Foto: Ferrari

Na konzoli k ovládání převodovky Ferrari 488 GTB nenajdete nic jako Drive.

Zloději tedy auto nechali stát na ulici a utekli alespoň se zbytkem lupu. Na místě ale podle webu britského deníku Daily Mail, který zprávu přinesl, zanechali řadu stop včetně krve. Policie incident vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám