Hlavní obsah

Lotus do čtyř let nabídne SUV

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský malovýrobce sportovních vozů Lotus má plán na další čtyři roky. A nejsou v tom jen sporťáky. Připravuje se i sportovně-užitkový model.

Foto: Lotus Cars

Dnes vyráběný sporťák Lotus Elise Cup 250

Článek

Do roku 2020 by měl Lotus představit dva nové sportovní vozy. O dva roky později pak i své první SUV. Sporťáky budou podle Jean-Marca Galese, šéfa značky, náhradou za dosud existující modely. SUV bude zcela nové a půjde tak o model s novým jménem. To se mimochodem stalo naposled v roce 2009, kdy se představil Lotus Evora.

A teď ještě něco k těm sporťákům. Jeden z nich bude levnější. Půjde o klasiku s hliníkovou strukturou, která by měla zaručit dostupnost modelu. Jak ale uvedl Jean-Marc Gales v rozhovoru pro CAR Magazine, druhý model bude opravdu špičkový vůz. Už i základ bude z uhlíkového kompozitu. A to nemá každé auto. Mělo by jít o nejlepší auto v nabídce značky všech dob.

Automobilka tak zažívá velký rozmach pod křídly čínského investora – automobilky Geely, která vlastní také značku Volvo. Minulý rok ale nad finanční propastí stále balancující firmu Lotus koupila a finančně zajistila. Uvidíme, jestli se firma také odhodlá k reinkarnaci jmen Esprit, Elite a Elan. Už v roce 2010 Lotus představil hned pětici konceptů, kde k těmto jménům bylo přiřazeno vždy jedno auto a ty doplňovalo Elise a Eterne.

Foto: Lotus Cars

Jeden z pěti konceptů roku 2010 - Lotus Elan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám