Hlavní obsah

Lotus 340R konečně s hardtopem

Novinky,

Anglický známý výrobce sportovních vozů konečně vyslyšel přání svých zákazníků. Po pěti letech připravil střechu hardtop na svůj již nevyráběný model 340R.

Článek

Vývoj této střechy trval pět let. Nemyslete si, že celou dobu se na ní intenzivně pracovalo - prostě se občas objevily přednější zájmy, které pro firmu znamenaly větší zisk. Tento týden tedy poprvé skutečně dá do prodeje značka plastovou střechu, která půjde nasadit po menších úpravách na jakýkoli vůz 340R.

Střecha je vyrobená z uhlíkových vláken, ostatně stejně jako celá karoserie. Výbava ovšem nezahrnuje pouze střechu - v setu jsou také dveře, ventilace a některé malé díly pro instalaci.

Lotus 340 R je sportovní roadster s rozměry 3300 x 1480 x 1180 mm, pohotovostní hmotnosti 780 kg a jízdními vlastnostmi motokáry. Pod přední kapotou je zážehový čtyřválec o objemu 1,8 l s výkonem 107 kW. Maximální rychlost je 217 km/h a zrychlení z 0 na 100 km za 4,4 s. Vozu se vyrobila omezená série 340 kusů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kupte si automobil Jamese Bonda

V našem nepravidelném seriálu o zajímavých nákupech automobilů na serveru eBay pokračujeme na první pohled sice lahůdkou, ale ne tak netradiční, jako byly...

Výběr článků

Načítám