Hlavní obsah

Limitovaná edice Jean Bugatti bude stát 60 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti. Tak se jmenuje další limitovaná edice hypersportovního modelu Veyron, představená na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu. Vyrobí se pouhé tři kusy. Vůz stojí bez daně 2,28 miliónu eur, tedy asi 60 miliónů Kč.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti (2013)

Článek

Jean Bugatti byl nejstarším synem Ettore Bugattiho, který ve 30. letech minulého století navrhl několik povedených modelů značky. Nejznámější je 57SC Atlantic, kterým se nechala limitovaná edice Veyronu inspirovat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Novýý model s poněkud komplikovaným názvem - Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti - čeká na svou světovou premiéru na autosalonu v německém Frankfurtu nad Mohanem.

Limitovaná edice vychází z modelu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, který pohání osmilitrový šestnáctiválec o výkonu 1200 koní. S ním dosahuje zrychlení z nuly na 100 km/h za 2,6 vteřiny a maximální rychlost přes 400 km/h.

Vozu vévodí černá barva karoserie v kombinaci s hnědou kůží interiéru. Vůbec poprvé automobilka použila platinu pro logo EB a rám masky chladiče.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti (2013)

Celkem by mělo vzniknout šest limitovaných sérií Bugatti Legends věnovaných slavným jménům v historii značky. Jean Bugatti je druhou z nich. První byla edice Jean-Pierre Wimille věnovaná jednomu z nejlepších závodních jezdců Bugatti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám