Hlavní obsah

Lexus nasadil hybrid i k osmiválci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Autosalon v New Yorku je nabitý novinkami. Třeba Lexus se pochlubil jedním z nejvýkonnějších osmiválců na světě. Sám agregát tak extrémně silný není, ale je podpořen dvojicí elektromotorů. Lexus LS 600h L je totiž hybrid.

Článek

Nový hybridní vůz Lexus luxusní třídy je podle vyjádření představitelů značky na takové výši, že výkonem a jízdními vlastnostmi se může srovnávat s dvanáctiválci, ale se spotřebou nižší než jakýkoli konkurenční osmiválec a dokonce by si mohl troufnout se porovnávat se šestiválci.

Lexus vybavil vůz vidlicovým osmiválcem o objemu 5,0 l a párem silných elektromotorů. Celkový výkon 315 kW je přenášen na všechna kola. Osmiválec nepracuje jako standardní model s osmistupňovou automatickou převodovkou, ale bezstupňovým variátorem E-CVT.

LS 600h dbá také na bezpečnost. V základu totiž nabídne Advanced Pre-Collision System. Ten se velmi podobá systému Pre-Safe od Mercedesu, ale je doplněn navíc i kamerou v interiéru, která sleduje řidiče, zda se blížícímu nebezpečí dostatečně věnuje.

Lexus LS 600h má ještě navíc přívlastek L, což znamená, že je vůz prodloužen o 13 cm. Tato vlajková loď, která na trh v USA přijde příští rok v dubnu, má tak na zadních kompletně elektricky nastavitelných sedadlech opravdu dostatek místa a komfortu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám