Hlavní obsah

Lexus nakonec povolil. Po odmítání elektromobilů jeden brzy představí

Novinky, laz

Luxusní odnož Toyoty dlouho kráčela v jasném směru daném svým vlastníkem. Na elektrifikaci si postavila image, ovšem výhradně s full-hybridy. Elektromobil Japonci dlouho odmítali, přeci jen se ale jednoho velkého L do zásuvky dočkáme, a to už 22. listopadu.

Foto: Lexus 2x

Lexus UX

Článek

V čínském Kantonu Lexus odhalí svůj vůbec první elektromobil v historii. Na autosalonu pořádaném od 22.11.–1.12. se bude první den konání jednat zřejmě o předělaný crossover UX.

Škoda poodhaluje interiér nové Octavie, designové skici potvrzují nejen zvláštní volant

AutoMoto

Právě UX dosud nabízelo hybridní provedení, tedy klasické schéma Toyoty s bezestupňovou převodovkou e-CVT, atmosférickým spalovacím motorem s atkinsonovým cyklem spalování. Případně i přídavným elektromotorem na zadní nápravě. Pro lepší trakci.

Ovšem nyní se zřejmě spalovací části úplně zbaví. Podle britského Autocaru má dostat prostý název UX Electric. Stejně jako elektrická verze příbuzného crossoveru od Toyoty, model C-HR. I ten čeká na plnou elektrifikaci.

Lexus má elektrické ambice, odhaluje tokijský koncept LF-30

AutoMoto

Leccos o novém přístupu Lexusu k elektromobilům napověděl i tokijský koncept LF-30. Tedy SUV střední třídy na elektřinu, takový přímý příbuzný Jaguaru I-Pace či Mercedesu EQC. Tedy autům, které nastartovaly dobu elektrickou u evropských prémiových značek.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Lexusu ES 300h: Podivínská oáza klidu

Lexus se v rámci vyšší střední třídy rozhodl k obratu. Již nenabízí GS, ale ES. O písmenech to ale rozhodně není, jiná je koncepce auta, což přináší třeba...

Výběr článků

Načítám