Hlavní obsah

Lexus LF-Xh: dynamický, hybridní, ...sériový?

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Lexus na autosalonu v Tokiu představí dvě studie. Již starý známý sporťák LF-A a nové SUV LF-Xh. Tohle auto v sobě spojuje jak dynamický tvar, tak i pokročilou hybridní technologii, a to vše zabalené do karoserie SUV. Koho z nás po přečtení těchto řádek nenapadlo, zda to náhodou není nástupce Lexusu RX?

Článek

Lexus ještě nic nezveřejnil oficiálně. Ostatně LF-Xh je zatím jen studie, ale současný model RX už má svoje za sebou (vůbec první Lexus RX se představil už v roce 1998) a potřebuje nástupce jako sůl.

:. Lexus RX 350 a Lexus LF-Xh. (Foto: Lexus. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Lexus LF-Xh by se tak mohl velmi rychle dostat z podoby studie do sériové verze a zanedlouho se prohánět i po našich silnicích. A co tedy čekat?

Karoserie vozu je velmi sportovní. Tomu odpovídají i rozměry - 4800 mm délka, 1895 mm šířka a pouze 1650 mm výška. Úzká boční okénka, design který zdůrazňuje šířku vozu a přitom velký rozvor 2850 mm propůjčují vozu opravdu hodně sportovní razance.

:. Lexus LF-Xh. (Foto: Lexus. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Podporuje ho i tradiční pohonný hybridní systém, který dnes u Lexusu prostě chybět nesmí. Zde je elektromotor spojený se zážehovým šestiválcem. Výkonové parametry zatím výrobce nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Lexus RX dostane nový motor

Další z kolekce velkých a luxusních SUV je model Lexus RX. Ten dne 10. dubna dostane nový agregát - vidlicový šestiválec o objemu 3,5 l s technologií duálního...

Nový gigant Lexus LX 570

Luxusní divize Toyoty má příznačné jméno Lexus. Její vozy se začaly prosazovat i u nás, ale jeden model se k nám zatím nedovážel - velký teréňák LX....

Světové auto roku: Lexus LS 460

Výsledky celosvětového Auta roku jsou už známy. Na autosalonu v New Yorku byly předány ceny v hlavních kategoriích. Korunovaným králem pro letošní rok bude...

Výběr článků

Načítám