Hlavní obsah

Levný elektromobil od Dacie potvrzen

Novinky, laz

U vozů na elektřinu se bude neustále přetřásat jejich cena. Dacia by se podle posledních informací z prezentace určené médiím měla v roce 2021 či 2022 pochlubit se svým elektromobilem. Značka proslulá svou dostupností by mohla přijít se zajímavou cenovkou.

Foto: Renault K-ZE

Renault K-ZE

Článek

Z prezentace skupiny Renault týkající se loňských prodejních úspěchů a plánů na roky následující se dá vyčíst také vývoj na trhu levných elektromobilů. Zahalená miniatura s podpisem „Dacia City Car”, tedy „městské auto od Dacie”, se nachází v řádku s ostatními elektromobily.

Foto: Prezentace Renault

Plán skupiny Renault prozrazuje elektrickou Dacii.

Najdete zde i model Zoe, který se ve zmodernizovaném provedení na českém trhu představil včetně cenovky 695 tisíc korun. Což je v rámci nových elektromobilů v Česku jedna z nejnižších nabídek. Ale zřejmě to půjde ještě níž. Dá se tomu alespoň věřit vzhledem k tomu, že se na trh chystá právě vždy dostupná Dacia.

Renault Megane dostal facelift. Změny se dotkly hlavně motorů

AutoMoto

Zdá se však nepravděpodobné, že by novinka rumunské automobilka sdílela sofistikovaný základ Zoe. Za předpokladu, že bude nutné potlačit náklady na vývoj a výrobu, sdílení v rámci skupiny pak připadá v úvahu ještě ve dvou případech.

Foto: Renault

Renault K-ZE

Prvním může být sourozenectví s Renaultem Twingo, respektive Smartem EQ. Právě Twingo bude v čistě elektrické variantě představeno na autosalonu v Ženevě.

Z Renaultu Twingo bude letos elektromobil

AutoMoto

Nejspíš ještě levnějším, a tudíž pravděpodobnějším řešením by však bylo spříznění s Renaultem K-ZE. Ten se coby varianta Renaultu Kwid na elektřinu v Evropě zatím neprodává. Zatím se dá jistě věřit tomu, že Dacia chce se svým elektromobilem přijít do konce roku 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám