Hlavní obsah

Legendy ukázaly motoristické skvosty, k vidění byly stovky krásných aut

Novinky, Martin Žemlička

V pražských Bohnicích se o uplynulém víkendu konal čtvrtý ročník motoristické slavnosti Legendy. Na 64 hektarech bylo k vidění přes 1000 automobilů a motocyklů. Celková hodnota exponátů je dle odhadů přes miliardu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Motoristická slavnost Legendy 2017Video: Novinky

 
Článek

Letní výstavy automobilů pod širým nebem mají své neodolatelné kouzlo. Pokud je zvoleno atraktivní prostředí a vyjde počasí, je to polovina úspěchu. A to se na letošním čtvrtém ročníku Legend podařilo beze zbytku, navíc z více než tisícovky přihlášených automobilů (a motocyklů) ukazovaných v obrovské krásné zahradě v areálu bohnické psychiatrické léčebny, si vybral kdokoliv – milovník historických, sportovních, závodních, moderních, terénních, nákladních či speciálních automobilů.

Samozřejmě ne všechny exponáty stály byť za letmou prohlídku, ale ani desítky současných aut od dovozců lákajících ke koupi, rozesetých jako na obřím autosalonu, nerušily – do auta jste si mohli sednout a alespoň staticky jej vyzkoušet.

Foto: Legendy.cz

První ročník české motoristické výstavy Legendy.

Některá nevšední auta pak bylo možné potkat, jak zvolna vykružují kolečka na improvizované trati vedoucí kolem parku. Ne, dvouapůlkilometrová trať osazená balíky slámy a projížděná na plný plyn jako na slavném festivalu Goodwood: Festival of speed, kterým se mimochodem inspirovali i autoři pražských Legend, to není, ale i tak je příjemné, že alespoň některá auta uvidíte v pohybu.

Mezi letošní hlavní hvězdy patřilo Pagani Huayra vystavené na obřím pódiu hned u vchodu, kousek od něj jste pak mohli vidět historickou Alfu Romeo 6C Zagato a hned vedle žlutý De Tomaso Mangusta. Kousek od hlavního vstupu oslavila padesátiny divize AMG, která přivezla slavný závodní vůz „rudá svině” a v české premiéře se ukázalo sportovní kupé AMG GT R. Kromě oficiálních dovozců byly k vidění i desítky krásně opečovávaných youngtimerů od soukromých vlastníků.

Foto: Daniel Martínek

Pagani Huayra

Zkrátka program na celý den nebo minimálně celé odpoledne. Proti loňským ročníkům se zlepšila i nabídka občerstvení a doprovodných aktivit (třeba pro dětské návštěvníky), ne úplně ideální to bylo s parkováním, kdy přilehlé ulice zavalily desítky automobilů.

Hlavně že z té obrovské ukázky stovek automobilů uvnitř krásného areálu a za pohodové atmosféry si na své opravdu přišel každý, kdo má rád vůni motorů.

Proč to nepřiznat, mezi výstavami automobilů v Česku nic většího ani lepšího nezažijete, tohle je na české poměry absolutní špička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám