Hlavní obsah

Land Rover Defender má být nejschopnější v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Land Rover odhalila více k novému Defenderu mezi svátky. Ovšem týká se to spíš Severní Ameriky než Evropy: Defender se po jednadvaceti letech oficiálně vrátí na severoamerický trh. Prodej v Evropě je samozřejmostí.

Foto: Land Rover

Maskovaný prototyp Land Roveru Defender příští generace

Článek

Podle tiskové zprávy bude v lednu roku 2019 zahájeno testování maskovaných prototypů defenderu na americké půdě, a to na asfaltu i v terénu. K objednání má nová inkarnace této terénní ikony být v roce 2020.

Defender čekají náročné testy, „abychom zajistili, že bude v terénu nejschopnějším Land Roverem v historii”, píše automobilka. Zkoušky mají probíhat v oblastech, kde teploty dosahují -40 °C v jednom extrému a 50 °C v druhém, vozy se podívají i do výšek okolo čtyř tisíc metrů nad mořem.

„Se zcela novým designem zevnějšku i interiéru a plejádou nejmodernějších jízdních asistentů a prvků konektivity bude Defender příští generace pro Land Rover přelomovým produktem. (...) Ocení historii modelu v odolnosti a spolehlivosti, ale bude Defenderem pro jednadvacáté století,” končí poněkud tajemně tisková zpráva. Jaká bude realita, se dozvíme někdy v příštím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám