Hlavní obsah

Lahůdky Jeep Treo a Mercedes F500 Mind v Tokiu

– TOKIO/PRAHA

Autosalón v Tokiu, který se letos koná již po sedmatřicáté, je v očích automobilových fanoušků svátkem inovací a rozličných studií budoucnosti. Letos jich opět nebylo málo. Pojďme se podívat na skvosty, které přivezly automobilky z rodiny koncernu DaimlerChrysler. Jeep se chlubí Treem a Mercedes bere dech vizí F 500 Mind.

Foto: S MVS "dílna
Článek

Jeep Treo nabízí místo pro tři pasažéry. Se svou délkou 3235 mm je předurčen pro pohodlné cestování městem. Avšak světlá výška 200 mm pro změnu nedává zapomenout, že sedíte za volantem legendárního "teréňáku".

Postaven je na platformě, která umožňuje využití technologie drive-by-wire. Ta namísto mechanických vazeb využívá elekroniku k ovládání řizení, brzd a dalších funkčních systémů vozu.

:. Jeep Treo

"Treo je svěží interpretací možností, kam může značka Jeep v budoucnu dojít s využitím palivových článků. Podoba Trea byla výzvou k úpravě tradičních rozměrů. Nakonec je však stejně viděn a věrohodně vnímán jako pravý Jeep," uvedl při představení novinky viceprezident pro design Chryser Group Trevor Creed.

Základní rozměry Jeep Treo
Délka3235 mm
Šířka1680 mm
Výška1585 mm
Rozvor2450 mm
Světlá výška200 mm
Homotnost816 kg

Mercedes-Benz se v Tokiu prezentovala mimo jiné novou studií F 500 Mind, které nabízí pohled na automobilové technologie zítřka. Čtyřdvéřový vůz se splývavou zádí a panoramatickou prosklenou střechou je takovou laboratoří na čtyřech kolech. Automobilka v něm testuje bezpečnostní systému, stejně jako nové technologie řízení či pro řidiče a pasažéry důležitou útulnost a komfortnost interiéru.

:. Studie Mercedes F500 Mind

Zajímavostí jsou elektronické pedály plynu a brzd. Tento pětimetrový automobil s rozvorem 2965 mm nabízí posádce dostatečný prostor umocněný panoramatickou střechou.

:. Elektronické pedály ve studii Mercedes F500 Mind

Reklama

Související témata:

Související články

Autosalón v Tokiu: čtyřikrát Toyota

Tak jako každý rok, si i letos dala japonská Toyota za cíl ukázat na tokijském autosalónu své představy, které lze v automobilovém průmyslu uskutečňovat....

Autosalón předvádí nové trendy

V Japonsku se loni prodalo přes 4,5 miliónu nových aut, z toho z dovozu 276 519. Z domácích producentů si nejlépe vedla Toyota (1 325 320 prodaných vozů),...

Výběr článků

Načítám