Hlavní obsah

L.A. Autoshow: Acura Advanced Sedan

Novinky,

Acura příští rok postaví designerské centrum v americkém Torrance a jako předzvěst byl v Los Angeles představen opravdu netradiční koncept Advanced Sedan.

Článek

Vůz je ukázkou toho, že ani velký sedan nemusí vypadat konzervativně. Výrazný klínovitý tvar karoserie je doplněn extrémně zvýrazněnými hranami. Přední maska vypadá spíš jak Batmobil, ale i to bylo účelem designérů. Chtěli zdůraznit mohutnost a dynamiku a přitom nechat vyniknout znak Acura.

Na bočním profilu kromě již zmíněného profilu zaujmou kola. Vpředu jsou dvaadvacetipalcová, vzadu ještě o jeden palec větší. Jejich leštěné disky mají ventilační účinek, který zvyšuje chlazení brzd. Ty zadní navíc ještě ochlazuje vzduch z otvoru na boku karoserie.

Velmi zajímavým prvkem je zvýraznění jen úzkého pruhu sloupků střechy. Zbytek je zatmaven a překryt sklem. Prostor pro cestující je tak velmi odlehčený, což je při takové mase plechu na pontonu jistě zapotřebí.

Acura Advanced Sedan je pouze konceptem, který nikdy nevyjede na silnice, pouze navštíví několik výstav. Ostatně ani nemá motor, takže k jízdě skutečně určen není.

Anketa

Ohodnoťe známkou vzhled konceptu Acura Advanced Sedan
1
52,8 %
2
19,4 %
3
13,9 %
4
5,3 %
5
8,6 %
Celkem hlasovalo 432 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

L.A. Autoshow: Hyundai HCD10

V rámci autosalonu v Los Angeles, které právě probíhá, je představováno několik netradičních konceptů. Postupně vám nejzajímavější z nich představíme. Začínáme...

L.A. Autoshow: Mazda Nagare Concept

Jako další z nabídky "amerických" konceptů přinášíme naopak designérské cvičení ve velkém stylu. Mazda Nagare Concept je vytvořen ne proto, aby se stal...

Výběr článků

Načítám