Hlavní obsah

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Octavia čtvrté generace už má dva týdny po premiéře první ceny. Už nyní je možné novinku objednávat. Zatím je k mání jen kombi se silnějšími motory a ve dvou výbavách, ovšem za půl roku přijde také úplný základ s cenou pod půl milionu korun.

Foto: Škoda

Škoda Octavia Combi IV. generace

Článek

Jak už to tak bývá, nástup prodejů nového modelu je postupný. Nová Octavia sice bude nejdříve k mání jako kombi se silnějšími motory, ovšem už nyní známe základní cenu.

V provedení 1,0 TSI s výkonem 81 kilowattů s 6stupňovou manuální převodovkou ve verzi liftback přijde na 456 900 Kč včetně DPH, a to na konci první poloviny roku 2020. V současné době je základem provedení kombi 1,5 TSI ACT s 110 kW a vznětový motor 2,0 TDI Evo s 85 kW, v obou případech se šestistupňovou manuální převodovkou za 636 900 Kč včetně DPH.

Škoda představila novou Octavii

AutoMoto

Do konce března příštího roku bude nová Octavia k dispozici výhradně v karosářské verzi kombi, ve dvou výbavových stupních a celkem se třemi pohonnými jednotkami. Verze se silnějším dieselem 2,0 TDI Evo 110 kW a sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG vyjde na 731 900 korun.

Výbavová verze Ambition zahrnuje například dvouzónovou automatickou klimatizaci, 10palcový virtuální kokpit, LED světlomety vpředu i vzadu, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozpoznání únavy, 16palcová litá kola. Dále zahrnuje centrální zamykání s dálkovým ovládáním a startování tlačítkem, elektrické ovládání všech oken i vnějších zpětných zrcátek. Malý kožený paket, multifunkční volant, 8palcový infotainment Swing s digitálním radiopříjmem, vyhřívané trysky ostřikovače čelního skla, 7 airbagů, tempomat s omezovačem rychlosti a mnoho dalších položek.

Škoda Octavia Junior? Takhle by mohla vypadat nová generace zcela bez výbavy

AutoMoto

Prozatím nejvyšší stupeň Style přidává například bezklíčový přístup pro všechny dveře, 10palcový infotainment Columbus s navigací, vyhřívané čelní sklo, přední mlhové LED světlomety, ambientní LED osvětlení interiéru, vyhřívání předních sedadel, zadní parkovací senzory či síťový program v zavazadlovém prostoru.

U dealerů novou Octavii uvidíte od 30. ledna. V průběhu roku pak dorazí nejen zmíněná základní varianta, ale také deriváty RS, Scout, plug-in hybridní iV či verze s pohonem na CNG.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám