Hlavní obsah

Kola BBS možná budou z Číny

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý výrobce litých kol se značkou BBS byl prodán. Ačkoli se najde jen málo známějších značek, finanční potíže znamenají nového majitele a také plány do budoucna. BBS tak zanedlouho nabídne nejen levné disky, ale možná se dočkáme i nálepky "Made in China".

Článek

Důvod k prodeji je jednoduchý - finanční krach. Za minulý rok se dostala společnost díky vysoké ceně hliníku do ztráty asi 4 milióny eur (cca115 mil. Kč), což společně se ztrátou z předminulého roku (byla asi poloviční) srazilo značce vaz. Novým majitelem BBS je tedy belgické konsorcium Punch International.

To se vyjádřilo, že v budoucnu hodlá zcela změnit portfolio, i když stále zůstane u litých kol. Nabídne totiž nejen luxusní ráfky jako dnes, ale začne vyrábět i low-end typy (design převáží nad technologií) a uvažuje se i o mnohem drastičtějším kroku na ušetření nákladů. Tím by mohl být přesun výroby do Číny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám