Hlavní obsah

Kia Stinger prošla modernizací, vlajková loď nabídne útulnější interiér

Jihokorejská automobilka Kia oznámila a poprvé i ukázala modernizovanou verzi výkonného fastbacku Stinger. Nabídne změny v exteriéru, nová barevná provedení nebo o stupeň luxusnější kabinu.

Foto: Kia

Nová Kia Stinger po faceliftu

Článek

Modernizovaný vrcholný model značky Kia se nejprve začne prodávat na domácím, jihokorejském trhu, aby během třetího čtvrtletí roku 2020 dorazil i globálně, tedy i do České republiky. Výrazných změn se ale rychlý fastback nedočkal. Kia vsadila jen na kosmetické úpravy.

Kia Stonic přijíždí po modernizaci s mild hybridním pohonem

AutoMoto

Na první pohled se nejvíce změnila přední i zadní světla vozu. Vpředu dostal nové, ostřeji tvarované světlomety, které mají autu podle Kie dodat ostřejší vzhled. Po vypnutí se jeví tmavší a štíhlejší, čímž evokují agresivitu auta.

Změn doznaly i zadní světlomety. Nově jsou spojeny horizontální lištou a dokreslují tak pozici zadního spoileru. Novinkou je i deset samostatných LED diod, které mají znázorňovat šachovnicový cílový prapor.

Foto: Kia

Stinger zdobí v rámci faceliftu i větší koncovky výfuků.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Kia Stinger GT před faceliftem

Pro milovníky ostřejšího designu si Kia připravila možnost změnit si koncovky čtyř výfuků na variantu z leštěné oceli a s větším průměrem v kombinaci s výraznějším zadním difusorem.

Nová jsou i 18” a 19palcová kola z hliníkových slitin. Kia také nabídne pakety pro exteriér. Takzvaný tmavý paket pro nejvýkonnější verzi GT bude mít leskle černý difusor, černé koncovky výfuků a černý emblém Stinger na zádi.

Kiu Stinger může čekat elektrifikace, možná i totální

AutoMoto

Řada malých vylepšení pak na řidiče čeká i v interiéru. Na spodní části volantu se nachází nová metalická úprava, která ladí s novým digitálním panelem přístrojů se sedmipalcovým displejem. Nová je i velká obrazovka infotainmentu s úhlopříčkou 10,35 palce a dotykovým displejem.

Řidiče potěší i ambientní osvětlení s možností výběru 64 barev. Nové je i čalounění kůží Nappa v barevných variantách černá Saturn, červená či béžová. V případě černé varianty bude k dispozici kontrastní červené prošívání.

Foto: Kia

Interiér doznal změn. Nová je například obrazovka infotainmentu.

Foto: Kia

Kia vsadila na barevné doplňky karoserie.

Otázkou pak zůstává, zda zůstane stejná i nabídka motorů, kterou korejská automobilka zatím nekomentuje.

V současnosti se dá auto pořídit s benzínovým čtyřválcem 2,0 litru GDI, 2,2litrovým dieselem a nejvýkonnějším benzínovým šestiválcovým motorem s dvěma turbodmychadly, který autu propůjčuje skrze pohon všech kol výkon 370 koňských sil.

Reklama

Související články

Kia Stinger GT v testu: Jak se buduje image

Kiu Stinger jsme dosud otestovali jen ve čtyřválcovém provedení, ovšem to bychom si nevyzkoušeli to nejlákavější. Šestiválcová varianta GT má charakteru na...

Kia poodhalila nový crossover Sonet

Společnost Kia Motors India poprvé částečně ukázala, jak bude vypadat kompaktní SUV nesoucí název Sonet. Bude se jednat o druhý „globální“ vůz, který bude...

Výběr článků

Načítám