Hlavní obsah

Kia představila novou Optimu, zatím pro domácí trh

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupce klasické střední třídy u Kie má nástupce. Zatím si říká K5 a odhalen byl jen na domácí půdě v Koreji, ovšem podle všeho se díváme na novou generaci Optimy pro Evropu.

Foto: Kia

Kia K5

Článek

Kia Optima se dnes prodává už ve své čtvrté generaci, aktuální vydání je od roku 2015. Novinku předesílá model K5. Podle zahraničních zdrojů, například britského Autocaru, má být americká a evropská verze, tedy již s označením Optima, v podstatě shodná, ale nelze to zatím říci stoprocentně.

Novinka je ve srovnání s předchůdcem o 50 mm delší, celkově má na délku 4905 mm, na šířku vyrostla o 25 mm na 1860 mm. Rozvor náprav je prodloužen o podstatných 45 mm na 2850 mm. Dynamičtější siluetu podtrhuje nižší výška o 20 mm na 1445 mm.

Dostane Kia Stinger nástupce? Uspět v tomto segmentu chce čas, říká bývalý designér Audi

AutoMoto

Zatím se nemůžeme podívat do interiéru a musí nám stačit designérský náčrt v galerii. Stejně tak se Korejci nezmiňují o technice.

Vůz by však měl dostat přeplňované zážehové jednotky o objemu 1,6 a 2,5 litru. Počítá se i s plug-in hybridním provedením.

Zatímco korejská K5 půjde na trh v prosinci, datum premiéry evropské verze, tedy Optimy, zatím není známý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám