Hlavní obsah

Kia na domácím trhu představila omlazené Picanto

Novinky, laz

V Jižní Koreji je sice nejmenší Kia označována jako Morning Urban, jinak jde ale o Picanto, které známe i u nás. Právě na domácím trhu je poprvé k vidění facelift. Do Evropy by měl dorazit bez výraznějších odlišností.

Foto: Kia

Kia Morning

Článek

Kia se u verzí pro domácí a evropský trh tradičně nepouští do velkých změn, proto lze předpokládat, že i modernizace Picanta proběhne v podobném duchu.

U korejského modelu Morning Urban jde o zcela jinou příď s chromovanými dekory a hranatými mlhovkami, LED světlomety s novou grafikou a lehce pozměněnou záď s 3D LED světleným podpisem. Nové jsou i žlutý odstín laku Honeybee a šestnáctipalcová litá kola.

Test: Když chce malá Kia Picanto vypadat jako velká

AutoMoto

Uvnitř nabídne nové barevné doplňky. Z pohledu multimédií pak 8palcový dotykový displej infotainmentu, 4,2palcovou obrazovku palubního počítače, podporu Bluetooth Multi Connection (připojení dvou zařízení současně) nebo ovládání hlasem.

Rozšířena byla i bezpečnostní výbava. Balíček asistenčních systémů zahrnuje hlídání slepého úhlu, udržování v pruhu, sledování pozornosti řidiče nebo varování před čelní srážkou.

Jako řidičovy druhé oči. Kia vylepšila systém monitorování slepého úhlu

AutoMoto

O změnách pod kapotou u evropských verzí zatím není řeč. V současnosti Picanto nabízí trojici agregátů, atmosféricky plněnou dvojici o zdvihovém objemu litr, respektive litr a čtvrt. Vrcholem je přeplňovaný motor 1,0 T-GDI.

Evropské zastoupení automobilky zatím premiéru modernizace nezveřejnilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Světovým autem roku 2020 je Kia Telluride

Vítězem ankety Světové auto roku 2020 (World Car of the Year 2020) se stává Kia Telluride. Kvůli epidemii koronaviru byl vůz z kanadského Toronta vyhlášen...

Kia Stinger GT v testu: Jak se buduje image

Kiu Stinger jsme dosud otestovali jen ve čtyřválcovém provedení, ovšem to bychom si nevyzkoušeli to nejlákavější. Šestiválcová varianta GT má charakteru na...

Výběr článků

Načítám