Hlavní obsah

Kia chystá nové logo, po internetu zatím koluje neoficiálně

Jihokorejská automobilka Kia nejspíš pozmění své dosavadní logo. Na veřejnost už prosákly i fotografie znaku na kapotě i volantu produkčního vozidla.

Foto: Kia

Současné logo Kia v interiéru

Článek

Automobilka Kia se v posledních letech z ušlápnutých aut posunula do mnohem odvážnějších sfér. Co se ale ani na jednom z aut nezměnilo, je znak.

Kia představila novou Optimu, zatím pro domácí trh

AutoMoto

Firma používá stejné logo už od roku 1994, kdy se slavily padesáté narozeniny automobilky a s mírnými změnami se dožilo až současné doby. Tomu je ale pravděpodobně konec.

Kia si nové logo nechala už patentovat a to, jak by mohlo vypadat, šlo poměrně snadno vyčíst i z konceptů, jenž automobilka postupně ukazovala světu. A i když se Kia snažila své fanoušky trochu zmást, bylo patrné, že nápis dostal jiný, moderněji vyhlížející styl. Nebylo ovšem jasné, zda písmena zmizí z oválného hraničení.

Dostane Kia Stinger nástupce? Uspět v tomto segmentu chce čas, říká bývalý designér Audi

AutoMoto

Jasněji v celé kauze udělaly až snímky, které už pár dní kolují po sociálních sítích a jihokorejských automobilových fórech. Je na nich zachyceno logo přímo na kapotě a volantu produkční Kii. Zdá se tedy velmi pravděpodobné, že automobilka brzy nový znak oficiálně představí. Zatím tak ale neučinila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám