Hlavní obsah

Když se mechanici nudí. Takhle se přezouvá formule ve stavu beztíže

Mechanici týmu Formule 1 Aston Martin Red Bull Racing se rozhodli předvést svým fanouškům, že dokážou prakticky cokoliv. I vyměnit pneumatiky ve stavu beztíže.

Mechanici týmu F1 Aston Martin Red Bull opravují formuli ve stavu beztížeVideo: Aston Martin Red Bull Racing

 
Článek

Nová motivace se hledá těžko, zvlášť, když jako mechanici Formule 1 dokážete vyměnit pneumatiky formuli v čase kratším než 2 sekundy.

Své o tom ví i tým okolo závodního jezdce Aston Martinu Red Bull Racing Maxe Verstappena, který během minulého víkendu stanovil světový rekord časem 1.82 sekund ve Velké ceně Brazílie.

Mechanici se nyní rozhodli, že posunou hranice ještě dál. Potřebovali k tomu speciální výcvikové letadlo pro kosmonauty Iljušin II-76 MDK, které je naložilo i s formulí a vzlétlo s nimi do výšky 11 kilometrů. Pak pilot zapnul tréninkový mód stavu beztíže a začaly se dít věci. Podařilo se jim vyměnit pneumatiky ve stavu beztíže.

Zatáhnout ruční brzdu a klouzat se. Tak projel trať Goodwoodu pilot F1

AutoMoto

Tým Aston Martin Red Bull na natočení videa potřeboval šestnáct mechaniků a deset kameramanů, kteří museli absolvovat základní výcvik kosmonautů a do vzduchu museli hned několikrát. Konečný výsledek ale vážně stojí za to.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám