Hlavní obsah

Kanaďan si vybíjel vztek na stojanu čerpací stanice, nechtěl platit předem

O Kanaďanech internetem kolují zkazky, zčásti ovšem založené na pravdě, že jsou to nejzdvořilejší lidé na světě. Tento muž buď není Kanaďan, anebo je výjimkou, která potvrzuje pravidlo, jak ukazuje video z čerpací stanice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Každý má někdy vztek a každý si ho vybíjí jinak. Někdo třeba jde na dvůr štípat dřevo, jiný řve a neznámý muž ve středním věku v Brandonu v kanadské Manitobě se až komicky vztekal při tankování paliva.

Incident se seběhl 25. dubna, ovšem brandonská policie video z bezpečnostní kamery zveřejnila až 8. května, neboť muže hledá kvůli poškození tankovacího stojanu. „Nestyďte se nám napumpovat informace,” slovní hříčkou na Twitteru vyzývá lidi, kteří ho poznají.

Proč se muž vzteká? Musel za palivo zaplatit předem, před tankováním. Proto ho vidíme kopat a tankovací pistolí mlátit do stojanu a nakonec zahodit hadici a odjet.

Vtip, nebo smutná realita? Řidička chtěla do tesly natankovat benzín

AutoMoto

Placení za palivo předem je v Severní Americe mnohem běžnější, než tomu je v Česku. U nás je běžné u čerpacích stanic zcela bez obsluhy a dalších služeb - platební kartou napřed navolíte maximální částku, za kterou chcete natankovat, a pak teprve jdete ke stojanu.

Pokud odeberete méně paliva, samozřejmě se z účtu strhne jen skutečná cena, nikoliv celý navolený limit. Nesouhlas s takovýmto způsobem tankování je stěží pochopitelný, vždycky je přeci možné jet k jiné pumpě.

Reklama

Související články

Pump je dost, řidiči ale netankují včas

Česko má jednu z nejhustších sítí čerpacích stanic v Evropě a veřejná pumpa se nachází v průměru na každých čtrnácti kilometrech. Řada řidičů k ní ale přesto...

Výběr článků

Načítám