Hlavní obsah

Jubilejní Wiesmann

Novinky, Jan Čech

Dvanáct let je relativně krátká doba, ale v historii automobilky je to dost na to, aby mohla vyrobit několik miliónů vozů. Jenže jsou na světě firmy, které se nehoní za velkými sériemi. Mezi ně řadíme i soukromou firmu Wiesmann. Ta za tuto dobu vytvořila pouhých 500 vozů Roadster. Ten jubilejní je nyní k prodeji.

Článek

Německá firma Wiesmann se nesnažila nikdy lámat rekordy v prodejích a její vozy jsou pečlivě kousek po kousku ručně vyráběny. Model Roadster je nyní nejžádanějším z celé úzké nabídky (doplňuje jí už jen kupé GT). Pětistý automobil v červeno-černé barvě je nyní k prodeji.

Jenže prodej není ledasjaký. Majitelem se stane ten, který na stránkách firmy nabídne za vůz nejvyšší cenu. Wiesmann si ale peníze nenechá. Celou částku poukáže na konto nekomerční instituce, kterou si vybere nový majitel vozu. Cena v době publikování článku se vyšplhala již na 125 300 euro.

Wiesmann Roadster je automobil o rozměrech 3,86 x 1,75 x 1,16 m postavený na trubkovém rámu. Pod kapotou vozu se ukrývají dva motory z produkce BMW - slabší šestiválec má objem tři litry a výkon 170 kW, silnější a v jubilejním voze použitý je také šestiválec 3,2 l s výkonem 252 kW. S ním dokáže automobil sprintovat rychlostí 255 km/h a zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 s.

Reklama

Výběr článků

Načítám