Hlavní obsah

John Cooper Works se stal dvorním úpravcem Mini

Novinky,

Pro Mini je spolupráce s John Cooper Works (JCW) velmi důležitá. Firma totiž připravuje sportovní verze, které jsou velmi žádané a navíc pracuje na závodním programu. Toto spojenectví už funguje padesát let, ale nyní se stalo mnohem silnějším. Mini si vzalo JCW pod svá křídla.

Článek

JCW se tak dostane k výsledkům vývoje techniků a designerů Mini (ergo BMW) dříve a bude moci lépe zpracovávat své vlastní nápady. Jak toto těsné spojení bude fungovat uvidíme, třeba se stane JCW skutečnou součástí firmy, jako třeba AMG u Mercedesu.

V rámci změn se změnilo i logo. Jen letmý pohled prozradí, že zase tak výrazná úprava to není, spíš jde o design, který však bude lépe ladit se znakem Mini.

John Cooper Works a nové Minifoto: JCW

V současné době se v JCW pracuje na dalších speciálních úpravách nového Mini a také se podílí na přípravě zvýšené verze, která by měla být představena snad ještě tento rok. Dnes je v nabídce Mini například Mini Cooper S se zvýšeným výkonem, který dosahuje až 141 kW.

Kdo je John Cooper?

Svět zná jméno Johna Coopera velmi dobře. Proslavil se jako konstruktér formulí 3 a 1. Jeho konstruktérská sláva ho předcházela, a tak se stal jedním ze spolutvůrců legendárního Mini.

Mini Cooper slavil vedle komerčního úspěchu i triumfy sportovní. Jako první britský vůz vyhrál mistrovství Evropy v automobilových soutěžích a v letech 1964, 1965 a 1967 i slavnou Rallye Monte Carlo.

Reklama

Související články

JCW už ladí nové Mini

John Coopers Works je pro Mini něco jako AMG pro Mercedes. Upravuje tovární vozy s požehnáním výrobce a připravuje speciály, které přinášejí další zákazníky....

Výběr článků

Načítám