Hlavní obsah

Jeep chystá malinký off-road, Suzuki Jimny bude mít konkurenci

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká značka Jeep, která dala přezdívku celému segmentu zvýšených vozů do terénu, připravuje svůj nejmenší model. Vyloučena není ani elektrifikace.

Foto: Geiger Cars

Jeep Wrangler jako pocta Jeepu Willis

Článek

Jeepu se dlouho trvající a stále sílící vlna crossoverů a SUV opravdu hodí. Image off-roadů se zkrátka prodává dobře.

Dosud nejmenším crossoverem v portfoliu je Renegade, ovšem Američané s vlastnickými kořeny v Itálii a nově také Francii budou chtít jít ještě dál.

Mosteckem v Suzuki Jimny: Malý offroad překvapil, krajina ještě více

Cestování

Jeep chystá opravdu malý off-road, podle informací magazínu AutoExpress by se měl na délku pohybovat někde mezi Suzuki Jimny a Nissanem Juke.

Podle Marca Pigozziho, evropského šéfa marketingu Jeepu, nabídne každodenní použitelnost, ale přitom nesleví nic ze schopností Jeepů mimo silnice.

Pravděpodobná je také nějaká forma elektrifikace chystaného modelu. „Máme dost příležitostí a prostředků k takové elektrifikaci, kterou budeme potřebovat,“ dodává Pigozzi.

Mechanik si postavil miniaturní variaci na jeep. Součástky bral z kdečeho

AutoMoto

Podle dalších informací britského magazínu by se miniaturní novinka měla představit v roce 2022 a vzhledem k automobilové svatbě, jakou je spojení koncernů FCA a PSA, může novinka dostat také francouzskou modulární platformu, na které stojí například nový Peugeot 208.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám