Hlavní obsah

Jeep Cherokee: kontroverzní design, konec rámové konstrukce

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Jeep zveřejnil první fotografie nové generace modelu Cherokee. Vzhled nového modelu je výstřední a proti předchozím generacím se liší velmi razantně. Světová premiéra proběhne v březnu na autosalonu v New Yorku.

Foto: Jeep

Jeep Cherokee (2013)

Článek

Jeep zatím zveřejnil pouze fotografie předních partií. Z nich je patrné, že excentrický Jeep Cherokee dostal velmi výrazný vzhled s titěrnými protáhlými světlomety, výrazná je maska chladiče se sedmi chromovanými obdélníky a rovněž nárazník s nepřehlédnutelným otvorem pro přívod vzduchu.

Foto: Jeep

Jeep Cherokee (2013)

Vzhledem k použité nové platformě přijde cherokee o rámovou konstrukci a tím i o skvělé schopnosti v náročném terénu, vylepší se však komfort na běžných silnicích. O motorizacích zatím nepadlo ani slovo, dá se předpokládat, že v nabídce bude 2,4litrový čtyřválec a 3,2litrový šestiválec, oba pochopitelně zážehové. Naftové motory by se měly objevit až na evropském trhu.

Světovou premiéru si nový Jeep Cherokee odbude v březnu na autosalonu v New Yorku, v USA bude prodej zahájen ve třetím čtvrtletí letošního roku. Vyrábět se bude v továrně v Toledu ve státě Ohio.

Anketa

Líbí se vám nový Jeep Cherokee?
Ano
44,9 %
Ne
55,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10268 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám