Hlavní obsah

Jediný výstavní kus Lady Xray byl ukraden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lada Xray byla představena v listopadu loňského roku a v prosinci začala výroba auta. Jenže výroba znamená takové ty obyčejné vozy. To výstavní auto pro Rusko, navoněné, naleštěné a vypiplané bylo ukradeno.

Foto: Lada

Lada Xray

Článek

Podle ruských serverů se krádež stala přímo v továrně AvtoVAZ v Togliatti. Dva podezřelí byli zadrženi a jsou prý součástí větší zločinecké skupiny. Zajímavé je, že jeden ze zadržených je přímo člen bezpečnosti automobilky.

Automobilka nic oficiálního nezveřejnila, ale neoficiální zdroje uvádějí, že šlo o červenou Ladu Xray, která se používala k předváděcím účelům a měla být právě převezena na další akci.

To není první krádež v závodě. V únoru oznámila automobilka vyšetřování pro krádeže náhradních dílů. Ale nejde o nějaké malé zlodějíčky, kteří si třeba řídicí jednotku strčí pod bundu a vyrazí ven, kde ji prodají v autoservisu. Vyšetřuje se krádež dílů za 20 miliónů rublů, tedy asi sedm miliónů korun.

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni s Ladou Xray. Jde o crossover, založený na platformě B0 Renault-Nissan. V současné době v prodeji pouze v Rusku. Vozidlo je nabízeno se třemi benzínovými motory s výkonem v rozmezí od 106 koňských sil (78 kilowattů) do 114 koní (84 kW). Prodeje v celé Evropě by měly být zahájeny koncem tohoto roku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Lada Niva bude i s pěti dveřmi

Legendární Lada Niva žije a zdá se, že má našlápnuto k dalšímu velkému úspěchu. Po uvedení verze Urban, která je extrémně úspěšná, se nyní objevuje i verze...

Nejsilnější Lada Kalina má 100 kW

Ruská Lada cítí stále sílící tlak na lepší a vybavenější vozy. Po verzi Lada Kalina Sport představuje tedy ještě silnější model Lada Kalina NFR. I když se 100...

Výběr článků

Načítám