Hlavní obsah

Je tohle nový Leon? Seat neuhlídal novinku před premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár hodin před oficiálním odhalením čtvrté generace Seatu Leon se po internetu objevují obrázky aut, která mají být právě novým Leonem. Potěší ty z fanoušků Seatu, kterým se líbil koncept Cupra Formentor.

Foto: Seat

Záď nového Leonu na starší fotografii

Článek

Definitivní podobu nového Seatu Leon uvidíme během odpoledne - automobilka svou důležitou novinku představí právě 28. ledna. Je ale dost možné, že vzhled Leonu nebude až tak velkým překvapením, neboť internetem kolují fotografie nemaskovaného auta s logem Seatu a nápisem Leon.

Dva obrázky se objevily na španělském instagramovém účtu s názvem CocheSpias. Jeden z nich dobře ukazuje záď dosud neznámého hatchbacku, který je velmi pravděpodobně novým Leonem.

Všimněte si červené linky přes celou šířku zádě; ze starších oficiálních informací víme, že takovou má nový Leon mít.

Seat poodhaluje nový Leon. Záď dostane spojené svítilny

AutoMoto

Na jiném, portugalském instagramovém účtu s názvem LeonFamilia Oficial se objevila lepší fotka přídě auta. Velmi výrazně připomíná koncept Cupra Formentor, naopak sesterský Volkswagen Golf VIII. generace vůbec.

Foto: Cupra

Cupra Formentor Concept

Seat Leon v úterý vstoupí do své čtvrté generace; ta třetí, dosavadní, je na trhu od roku 2012 a ve své třídě byla prvním vozem s LEDkovými potkávacími i dálkovými světly na trhu.

V historii modelu byla třetí generace také první, kterou si zákazníci mohli koupit nejen jako pětidveřový hatchback, ale i jako kombík nebo třídveřový hatchback.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Seat Leon třetí generace ve verzi ST Cupra Carbon 4Drive

Leon se prvně v nabídce Seatu objevil koncem roku 1998. Stál na platformě PQ34, kterou sdílel kromě Seatu Toledo druhé generace také s první Octavií nebo Volkswagenem Golf IV. generace. Se zmíněným Toledem toho sdílel mnohem více; Leon byl v podstatě pětidveřovou verzí sedanu Toledo.

První generace byla zajímavá také tím, že pod kapotou mohla mít nejobjemnější motor za celou historii modelu - šestiválec unikátní konfigurace VR o objemu 2,8 litru. Tento motor svých 204 koní přenášel na všechna kola.

Foto: Seat

Seat Leon první generace ve verzi Cupra V6

Reklama

Související články

Zapálil si cigaretu a vybouchlo mu auto

Nejmenovaný řidič ve Velké Británii chtěl ve svém autě kouřit. Zapálil si, a v tom se ozval výbuch. V interiéru auta explodovala směs vzduchu s osvěžovačem,...

Výběr článků

Načítám