Hlavní obsah

Je tohle nové BMW řady 4 Gran Coupé? Ledvinky zatím nejsou poznat

Ledvinkami ve tvaru bobřích zubů šokovalo BMW Concept 4 svět na loňském frankfurtském autosalonu. Zda je dostane nová generace čtyřdveřového „kupé” této řady, ve skutečnosti pětidveřového liftbacku, není z fotek prototypu na Nürburgringu poznat.

Foto: BMW

Dosavadní BMW řady 4 (Ilustrační foto)

Článek

Německá značka BMW nyní připravuje svět na odhalení modernizované řady 5, která má přijít už 27. května, ovšem není to jediný vůz, na němž pracuje. Podle dostupných informací pilně chystá i řadu 4, která bude zahrnovat i čtyřdveřové „kupé” s názvem Gran Coupé.

Fotografie, kterak maskované BMW se splývavou, nikoliv stupňovitou zádí jezdí po Severní smyčce německého Nürburgringu, se objevily na instagramovém účtu Wilco Blok. V tomto případě z předních i zadních světel lze jasně poznat příslušnost ke značce BMW.

Nové BMW řady 4 už pózuje v maskáčích

AutoMoto

Dosavadní Gran Coupé řady 4, označené F36, je liftback, na rozdíl od řady 8 Gran Coupé nebo dřívější řady 6 Gran Coupé s pevným zadním sklem. Jestli si nová čtyřka zachová stejný typ karoserie, není z fotografií dost dobře možné odhadnout, ale můžeme to považovat za pravděpodobné.

Foto: BMW

Dosavadní BMW řady 4 Gran Coupé

Stejně tak zatím nemáme informace o tom, kdy se má tento vůz představit veřejnosti ve své finální podobě. A jestli bude mít gigantické, hlodavčí zuby připomínající ledvinky na přídi, s nimiž se ukázal předobraz dvoudveřové řady 4 na loňském frankfurtském autosalonu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW Concept 4 na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2019

Reklama

Související články

Test BMW 440i xDrive Cabrio: Všeuměl

Čtyřková řada je u BMW aktuálně nejstarší sloužící linií v širokém portfoliu. Takový kabriolet ale stále rozhodně nepůsobí jako přežitek. Minimálně pokud má...

Test BMW M850i GranCoupé: Bůh dlouhých cest

Pět metrů elegance, osm válců a pořádná síla pod kapotou, tak má vypadat špičkový grand tourer. Čtyřdveřová řada 8 je blízká dokonalosti tak moc, že věci,...

Výběr článků

Načítám