Hlavní obsah

Japonský konkurent fabie se odhalil, prohlédněte si novou Mazdu2

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná jedna skica, ale rovnou kompletní balík fotografií. Japonský zástupce segmentu B se právě odhalil na prvních snímcích. Patrný je dynamický design, pohled do interiéru zase odhaluje technologie, které mají jeho větší sourozenci.

Foto: Mazda

Mazda2 (2014)

Článek

Mazda2, na některých trzích prodávaná pod názvem Demio, se sice odhalila, mnoho informací ale ke své novince hirošimská automobilka neřekla. Z fotografií interiéru je patrné, že v rámci nejspíše příplatkové výbavy bude možné mít head up displej, středový displej s ovládáním navigace a audiosystémů je stejný jako v nové Mazdě3 a Mazdě6.

Foto: Mazda

Mazda2 (2014)

Pod kapotou budou dva benzínové a jeden dieselový motor. „Nafťák” nabídne 105 koní (77 kW) při 4000 otáčkách a 250 Nm mezi 1500 a 2500 otáčkami. Nabídku doplní ještě dva čtyřválce o objemu 1,3 a 1,5 litru. Jejich výkon je zatím pro veřejnost neznámý, víme však, že v nabídce budou jak automatické, tak přímo řazené převodovky.

Foto: Mazda

Mazda2 (2014)

Na obrázcích se díváte na japonskou specifikaci, jak bude vypadat evropské provedení, není jisté, podle našeho soudu se ale o mnoho lišit nebude. Ve světové premiéře se verze pro evropské zákazníky ukáže první říjnový týden na pařížském autosalonu.

Foto: Mazda

Mazda2 (2014)

Reklama

Výběr článků

Načítám