Hlavní obsah

Jaguar X-Type: lehká plastika obličeje

Novinky,

Nejmenší model Jaguaru s označením X-Type se musí prodávat. Není to sice očekávaný kasovní trhák, ale zisky přináší. I proto je zapotřebí upravit vzhled a přiblížit ho vzhledu větší modelové řady XJ.

Článek

Zákazníci sice mají "babyjaguara", ale chtějí se cítit jako v tom dospělém. A že už Jaguar automobil omladil v červnu tohoto roku? Ale ne. Stačí se pořádně začíst do našeho předchozího článku a zjistíte, že nová mřížka chladiče a dvě nové barvy vlastně nejsou ani faceliftem. Nyní Jaguar hlásí, že na voze je více než 500 nových dílů.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Popravdě řečeno, my tam tolik změn nevidíme. Přední maska je zcela nová. Už nemá rozdělenou mřížku chladiče, nový je nárazník (jak vpředu, tak i vzadu), upravena byla i optika zadních světel.

Facelifty jaguarů
XK a X-Type
XJ
S-Type

V interiéru nalezneme změněné obšití sedadel, nové povrchové panely střední části přístrojové desky, nebo také možnost připojení iPodu k audiosystému.

Pod kapotou je také novinka. Turbodiesel je totiž možné spojit s šestistupňovou automatickou převodovkou.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Změn není mnoho, Jaguar měl spíš představit nový model. Jenže všichni víme, jak na tom Jaguar v současné době je. Představil úžasný vůz XF (náhradníka S-Type) a tím značně vyčerpal rozpočet. V současnosti je na pořadu dne prodej značky, takže se vyčkává, co bude. O novém vlastníkovi by mělo být jasno během dvou měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Další Jaguar S-Type se  bude jmenovat XF

Tento týden Jaguar oficiálně potvrdil, že druhá generace modelu S-Type přijde o své jméno. V budoucnu se už nebudou automobily honosit jednopísmennými názvy...

Jaguar má tovární tuningový paket pro XK

Když britský výrobce luxusních vozů Jaguar představil své sportovní kupé XK, tak zavládlo nadšení. Nádherné kupé s typickými znaky značky se na první pohled...

Výběr článků

Načítám