Hlavní obsah

Jaguar prý chystá konkurenta Porsche 911

Novinky,

Jaguar bude mít do měsíce nového vlastníka. To však neznamená, že by se nyní na půl roku zcela zastavil život ve vedení firmy a všichni čekali jen co bude. Naopak. Podle posledních informací nabídne současné vedení novému indickému plán na reorganizaci a výrobu nových modelů. Jedním z nich bude konkurent Porsche 911.

Článek

Dnes se již pilně testuje nástupce modelu XJ. V časopisech a na internetu kolují špionážní fotografie zamaskovaného vozu, takže s jeho představením se asi už nebude dlouho otálet. Ale to hlavní bude pro Jaguar asi představení nových modelových řad, které by měly firmě zajistit lepší ekonomickou výtěžnost.

Pro příklad není třeba chodit daleko. Německá firma Porsche nyní nabízí několik vozů, které se však prodávají tak dobře, že Porsche je ekonomicky nejsilnější automobilkou v Evropě. Její potenciál je tak silný, že si může dokonce koupit i rozhodovací podíl v koncernu Volkswagen.

:. Jaguar F-Type Concept

Jaguar tak přemýšlí, jestli podobný scénář modelových řad nemůže nasadit i u sebe. Přímého konkurenta paletě Porsche zatím nemá, ale může mít. V roce 2000 totiž značka představila koncept F-Type, který by mohl svými rozměry a výkonem klidně bojovat ve stejném segmentu.

A jak na tento vůz reagovali případní zákazníci? Prý byl vůz přijatý velmi kladně a i mnoho zákazníků jiných značek se o vozidel vyjadřovalo, jako o parádním vozu s velkým citem pro historii.

Anketa

Ohodnoťte známkou Jaguar F-Type.
1
59 %
2
15,6 %
3
11,2 %
4
5,2 %
5
9 %
Celkem hlasovalo 3039 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám