Hlavní obsah

Jaguar postaví sedmdesátiletý C-type v osmi nových kusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení Classic britské automobilky oslaví sedmdesátiny modelu C-type. Postaví osm nových aut podle původní předlohy.

Foto: Jaguar

Jaguar C-type Continuation

Článek

Podobně jako u minulých kreací oddělení Jaguar Classic použije technologie moderního skenování pro přesnou repliku originálního modelu. Vznikne tak osm precizně zpracovaných replik, které si majitelé mohou personalizovat. Na výběr je například z dvanácti barev laku.

Novinka je stejně jako předloha osazena 3,4litrovým řadovým šestiválcem o posíleném výkonu 220 koní se třemi karburátory Weber. Hmotnost se podařilo udržet na původních 965 kilogramech.

Po plánovaném dokončení série v roce 2022 bude pro všech osm pokračovacích vozů uspořádán speciální závod. Cenu za tuto specialitu Britové nezveřejnili.

Foto: Jaguar

Původní Jaguar C-type vítězí závod 24 hodin v Le Mans roku 1953

Model C-type, navržený zesnulým Malcolmem Sayerem, který později stál za legendami jako je E-Type, XJ13 a XJS, je považován za jeden z nejúspěšnějších závodních vozů značky Jaguar.

Vyhrál při svém 24hodinovém debutu v Le Mans v roce 1951 a znovu o dva roky později. Navíc dosáhl úspěchu v Mille Miglia, 12hodinovce v Remeši a na různých dalších národních a mezinárodních sportovních akcích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám