Hlavní obsah

Interiér auta budoucnosti má 11 displejů a čte vám v hlavě

Firma Faraday Future, která už nějakou dobu vyvíjí luxusní elektromobil, představila v rámci veletrhu v americkém Los Angeles kokpit svého chystaného EV. Na displeje je vážně bohatý.

Foto: Faraday

Auto budoucnosti: Faraday Future FF 91

Článek

Faraday Future mluví o interiéru jako o internetovém, mobilním, luxusním a propojitelném místě pro život a nutno říci, že kabina jejich chystaného vozu FF 91 skutečně působí neuvěřitelně.

Malá automobilka tvrdí, že je na správné cestě změnit pohled na digitalizaci cestování v automobilech.

„Našim cílem je, aby se vaše každodenní dojíždění stalo vrcholem vašeho dne díky bohatému digitálnímu zážitku a auto vám i ušetřilo drahocenný čas ve zbytku dne,“ říká generální ředitel společnosti Faraday Carsten Breitfeld.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

U luxusních vozidel, jakým se Faraday Future FF 91 rozhodně zdá být, je pak beze sporu nejdůležitější místo pro cestující v zadní části vozu. Tam firma umístila dvě sedačky inspirované kosmickou společností NASA.

Jsou rozdělena na 14 samostatně se konfigurujících částí pro maximální pohodlí cestujících. Samozřejmostí je jejich topení, odvětrávání a masážní funkce. Je zde také „lázeňský režim“, který upravuje i okolí sedadla, tlumí osvětlení a vizuálně i zvukově uklidňuje atmosféru.

Foto: Faraday

Faraday Future FF 91 v celé své kráse

Vůz FF 91 v zadní části nabízí také kompletní sadu konektivity na úrovni té nejvyspělejší kanceláře. Možné je provádět konferenční hovory, a to díky připojení 4G LTE, které poskytují hned tři modemy, dva hlavní a jeden záložní.

S infotainmentem lze spárovat hned čtyři zařízení pomocí Bluetooth a vůz má několik zvukových zón.

Nejsportovnější Audi Q: Rekordman ze Zeleného pekla má 600 koní

AutoMoto

Vrcholem vozidla má být informační systém FFAI, který řídí umělá inteligence. Ta předvídá potřeby každého z cestujících díky kombinaci senzorů, kamer s rozpoznáváním obličejů a tajnému, patentovaného softwaru. FF 91 tak díky tomu umí přečíst, jakou máte náladu a upravit podle toho teplotu, vůni a hudbu v autě.

V zadní části je umístěna sedmadvacetipalcová obrazovka, která se vysune ze střechy a bude plnit funkci televize. Displejů ale bude v autě i v sériové verzi až 11. Mimo dnes už běžných míst také třeba nahradí zpětné zrcátko i ovládání sedadel.

Faraday Future mimo informací o interiéru uveřejnila také to, jaké jejich chystané ultra luxusní elektroauto nabídne výkon. FF 91 má mít multimotorový pohonný systém, který bude dohromady produkovat 1050 koňských sil a z 0 na 100 km/h vystřelí za méně než 3 sekundy.

Baterie auta mají mít navíc nejvyšší hustotu na světě, výkon 130 kWh a podle výrobce zvládne na jedno nabití ujet i 608 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám