Hlavní obsah

Indická Tata už testuje superlevný vůz

Indický výrobce Tata Motors už začal testovat nový superlevný vůz, který nabídne pod značkou Fiat. Nejdříve si jej budou moci zakoupit pouze Indové, nyní se přemýšlí o možnosti vývozu na další trhy.

Článek

Podle posledních zpráv se již design ustálil na konečné formě, ale vůz je zapotřebí ještě dopilovat. V Indii se nyní intenzivně testuje a ladí poslední detaily.

Také výroba ještě není připravená, i když její začátek je určen již na příští rok. Tata totiž měla problémy s výkupem pozemků a s povolením ke stavbě pro novou výrobní halu ve městě Ranjangaon.

Podle časopisu Automotive News se však představitelé automobilky stále tváří optimisticky a nechtějí připustit, že by za rok nestihli ze současného stavu úprav terénu připravit kompletně celý závod.

Fiat a Tata se rozhodly tento vůz zatím prodávat pouze v Indii, i když o levné vozy je ve světě nebývalý zájem. Fiat tak zkoumá možnost zvýšení výroby a vývozu automobilů i na další trhy. Problémem je však už samotný fakt, že Fiat a Tata přistoupily ke spolupráci, která zahrnuje opravdu smělé plány. V novém podniku se totiž budou vyrábět i nové Grande Punta, sedany s názvem Linea [celá zpráva] a také spousty motorů a převodovek. Najít rezervy v již tak nabité výrobě je tedy těžké.

Anketa

Ze které země se vám zdá automobil důvěryhodnější?
Indie
77,2 %
Čína
22,8 %
Celkem hlasovalo 894 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Linea: turecké překvapení

Nový vůz značky Fiat bude představen na autosalonu v Istanbulu. Model Linea je výsledkem spolupráce mezi Fiat Auto a tureckou Koc Holding patřící pod burzu...

Výběr článků

Načítám