Hlavní obsah

Ikarus jede improvizovanou rallye, vesnicí i lesem na plný plyn

Potkat závodící autobus jde většinou jen v rámci žertovných „závodů” Top Gearu a jemu podobných show. Podobně pro zábavu vzal pilot do zatáček, lesa i vsi starý maďarský Ikarus. Jede vpravdě úctyhodnou rychlostí a stejně úctyhodná je přesnost, s jakou řidič vůz vede kolem aut a sloupů. Tohle jsme v Goodwoodu neviděli.

Foto: Profimedia.cz

Autobus Ikarus (Ilustrační foto)

Článek

Festival rychlosti v Goodwoodu ukázal spoustu silničního závodění, ale po trati nejel žádný autobus. V Maďarsku se to rozhodli napravit a poslali starý Ikarus 260 na trať, která by byla docela hezkou rychlostní zkouškou nějaké asfaltové rallye. Video jízdy bylo zveřejněno o uplynulém víkendu.

Na první pohled to vypadá, jako by se řidič autobusu z ničeho nic rozhodl zkrátit si chvíli ostrou projížďkou. Nikde nejsou diváci ani bariéry a okolo „trati” stojí zaparkovaná auta.

Jenže na začátku videa si všimněte stanu, sanitky a hasičského auta, a pak také, že pilot má závodní kombinézu a helmu. Tahle projížďka byla pečlivě připravená, jistě i se zaparkovanými auty, mezi která se autobus vejde jen dost těsně.

Podle zvuku motoru autobusu soudíme, že z výfukového systému zmizely tlumič výfuku a katalyzátor. A podle dýmu na začátku videa zase to, že byl motor nějakým způsobem upraven. Stejná oblaka černého kouře vypouštěl pick-up truck, kterému corvette nechtěla umožnit se zařadit do pruhu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám